22. jan. 2010

Ustvarjanje v kuhinji

Končno spet nekaj ustvarjanja. V zadnjem času čestitke in podobno ustvarjanje malo miruje, se pa izraža v kuhinji pri preizkušanju novih receptov.
To je nekaj utrinkov iz najine kuhinje v zadnjih mesecih.


Tole so zrezki iz ostankov mesa, ki sva ga dobila po ohceti. In ko sva se naveličala pogretih zrezkov, sva jih preoblikovala v tole. So odlični, ker so pečeni v pečici in ne ocvrti v veliki količini maščobe.


Tole je Damijanova rulada, s katero me je presenetil nekega večera.Pol je bilo marmeladne, pol pa nuteline.Tole so polžki s feta sirom po temle receptu: http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=13163
So odlični, ampak kar precej pacanja.Moja prva pita po Anjinem receptu (na fotki seveda še pred pečenjem). Anja, hvala, od tega dne jih je nastalo že kar nekaj.Tale pa že druga, prej z gozdnimi sadeži, tale pa z višnjami.
Kruh večinoma pečeva doma, tole so hlebčki s sirom.Piščanec v listnatem testu.Parkljev je nastalo kar nekaj, tale pa je največji za moža ;)Miklavž je napekel kar nekaj piškotov ...Tole je en zavitek "a la pospravi hladilnik" - malo zelenjave, malo šunke, malo sira v listnatem testu ...Spet sirove štručke.Tokrat bele - posebej za moža :)Domači krompirjevi svaljki.Domače ...
Sem pa tle prvič naredila "tenstano" zelje.Moja prva potica. Pol je bilo kokosove, ene mojih najljubših.Druga polovica pa klasične orehove.Rojstnodnevna torta narejena v eni uri.Še od znotraj. Okus je bil smetanovo-ananasovo-bananin.Skutine palačinke - namesto zvite, pečene kot torta.En kos te "torte".Tole so pa odlični piškoti, na katere sem zelo ponosna, ker so zelo okusni in všeč mi je tudi navzven, kar je nastalo.
Narejeni so po temle receptu: http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Bananino_-_cokoladni_mehki_keksi-4372.html.Narejeni so bili za darilo.Ni komentarjev:

Objavite komentar