9. dec. 2013

Advent in mnogo več ...

.
Skoraj polovica adventa je že mimo, ko bom uspela napisati to, na kar se spomnim vsak dan, ko stopim v dnevno sobo, kjer imamo letos domač pušpanov adventni venček in "ameriški" adventni koledar.
.
.
Tole pa res ni kakšen ustvarjalni podvig, a ne? Ne, res ni. Ameriška alikaterakolipačže verzija adventnega koledarja, ampak za njo je zgodba, ki jo želim deliti z vami.
V soboto pred 1. adventno nedeljo še nismo imeli nobenega adventnega koledarja, čeprav je letos Patrik že toliko velik, da sem si ga želela narediti, ker tako bolj nazorno odštevamo dneve do božiča, ker se drugače pripravljamo, ker ... In na to soboto smo letos s skupino mamic organizirale zdaj že tradicionalno prireditev z našim imenom Podarim dobim. Na Podarim dobim prineseš vse, česar ne rabiš (je pa še uporabno, čisto, delujoče ...), odneseš pa kar koli, kar (se ti zdi, da) rabiš. To je odlična ideja in super dogodek! Znebiš se tistih neuporabnih svečnikov, kristalnih skled, premajhnih čevljev, otrokom nezanimivih igrač ... in dobiš točno tako bundo, kakršno bi moral kupiti otroku, mlada nosečka dobi vse obleke za prihajajoče dete, brezposelna mamica dobi kupček "novih" oblek ... Če ni to odlična ideja v tem potrošniškem svetu!?
Pa še 2 ali 3 super stvari tega/takega dogodka.
Tiste "neuporabne" svečnike, vaze, pepelnike ... z veseljem vzamejo Kralji ulice in jih prodajo in dobijo kakšen evro za bolj normalno življenje.
Ko neko stvar vzameš, ker se ti zdi super uporabna in lepa in ... jo vzameš in si rečeš: če je ne bom rabila (če ne bo uporabna, če mi ne bo všeč ...), jo prinesem na naslednji Podarim dobim.
.
In kako sem zdaj od zgornjega adventnega koledarja priromala sem? Ker je tudi tega nekdo prinesel na tokratni Podarim dobim. Jaz pa sem ga vzela. In ravno letos je advent dolg 24 dni. In nogavičke so ravno prav velike za listke z nalogami in še za mini čokoladico prostora ostane kakšen dan. In otrokoma se zdi zelo imeniten. In mirno ga bom odnesla na naslednji Podarim dobim, ko ga bo vzel kdo drug ...
.
In poleg koledarja še popolnoma novi majici za Patrika in super toplo bundo za Hano in ... Če rabite kakšen nasvet, kako organizirati kaj podobnega v vašem kraju, se kar oglasite :)
.

3 komentarji:

  1. Kakšna zgodba in kako krasna ideja.Jaz vse kar ne rabimo, dam na lokamni RK, vem da pride v prave roke in sem vesela. Zato super je tole kroženje, nimaš kaj :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Tole pa se res super slisi in ideja se mi zelo dopade, saj tako stvari krozijo in so v uporabi. Tale vas adventni koledar pa mi je tudi vsec.

    OdgovoriIzbriši
  3. Kako lepo
    krasnen božič boste imeli letos-podarim dobim mi je pa zelo všeč
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši