10. avg. 2014

Z otroki (16.) in s Kakadujem (1.)

.
Po dolgem času spet nekaj novega na blogu. Pa to ne pomeni, da se v resničnem življenju ne dogaja ... :) Na ustvarjalnem področju in z otroki je akcija, ampak za objave kar ni časa ...
 .
.
Kot večkrat v življenju naredim kakšen premik zaradi kakšne "prisile", tudi tokrat ...
Na počitnicah smo imeli namreč izdelke iz trgovine Kakadu.
.
 .
Danes objavljam uspešnico ... igro s kladivcem vozila.
.
 .
Škatla vsebuje 5 različnih kartic z navodili za sestavljanje 10 različnih vozil (5 "osnovnih" - bager, buldožer, policijski avto, traktor in gasilski avto - in 5 "mešanih" - v enem načrtu so delčki različnih vozil), sestavne dele vozil, žebljičke, pluto in kladivo.
.
 .
Poznana nam je že podobna igra, ki je bila nekaj časa zelo aktualna in popularna, potem pa je zanimanje uplahnilo ...
Tale pa je bila ... posebna, z VOZILI (ki so zelo popularna), zanimiva, privlačna ...
Sicer nisem gledala na uro, ampak verjetno ne pretiravam, če rečem, da je naš fant (še dobri 3 meseci mu manjkajo do 4. rojstnega dneva) tole sestavljal in zabijal več kot 10 ur v 6 dneh! Poleg vsega naštetega na Kakadujevi strani je igra torej tudi odlična vaja urjenja koncentracije.
.
 .
Žal nisem ujela prizora, ko si je nanosil še drugih plut, ki sicer služijo kot podstavek pod vročimi lonci, in sestavil več vozil hkrati.
.
.
In še to dobro lastnost je imela ta igra pri nas, da je naša skoraj 2-letnica začela zabijati "osnovno igro" in ob njej zelo dobro vztrajala. Prej je ni zanimala, ko je gledala starejšega brata, je bila pa to dovolj dobra motivacija, da je zabila tudi po 10 in več likov naenkrat. In se k njej tudi večkrat vračala.
.
Ideja, ki sem jo dobila, je, da lahko tudi za osnovno igro pripravim kartice s kakšnimi zanimivimi "skulpturami", ker je naš fant v fazi, ko zelo rad "prebira načrte" in sledi temu ...
.

2 komentarja:

  1. Super ideja! Jaz sem imela v planu nekaj takega za Lego kocke, tole bo pa še boljše :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Prvič slišim, me če se otrok zaposli za toliko časa je to noro dobra ideja :)

    OdgovoriIzbriši