6. sep. 2014

Z otroki (18.) in s Kakadujem (3.)

 .
Ker sem si želela pri našem fantu preizkusiti zanimanje za "spomin" in ker smo se ravno odpravljali na daljše popotovanje, smo na počitnice vzeli Igro spomin.
.
 .
Namerno sem ga slikala na kavču, ker igro res lahko uporabljaš kjer koli, nikamor nič ne pade in nič se ne izgubi.
 .
 .
Igro (načeloma) lahko igrata 2 igralca in za vsak odkrit par prestavljaš mali "kazalček" na ustrezno številko - to je bila pri nas zelo mikavna točka, s katero je vadil finomotoriko in številke.
.
.
Ko so vsa okenca (24 - torej 12 parov) odprta, pride na vrsto še ena mikavna točka - zapiranje okenc s celima rokama :)
.
 ,
V igro vstaviš karto s tematiko po želji - naši najljubši sta bili "sadje" in "vozila", ostale lahko vidite na povezavi zgoraj. Sličice na karti so zelo lepe, realne ...
.
 .
Nekaj spretnosti je potrebne pri menjavanju kart ...
.
.
Mlajši sestrici je z veseljem razlagal, kaj se skriva pod okenci - in se je malčica naučila kar nekaj novih besed.
.
Edini minus, ki ga vidim pri sicer odličnem spominu, je to, da so sličice vedno na istem mestu. Naš fant je po nekaj igrah za polovico sličic že točno vedel, kje so, s tem pa igra izgubi čar, ni več izziva, samo še hecanje ...
Preizkus "zanimanja za spomin" je uspel, obljubila sem si, da bom enega naredila sama ... Še kakšno uro časa kje izbrskam in bo :)
.
Sem pa že v velikem pričakovanju čestitk, kar nekaj naslovov sem že poslala. Če ne veste, o čem govorim, poglejte prejšnjo objavo :)
.

2 komentarja:

  1. Spomin je igra, ki res motivira otroka in nasmeji odrasle. Tale oblika je piročna za na pot, tako da bi komot sama prilagodila še drugačne karte in bi s tem imela večji izbor.

    OdgovoriIzbriši
  2. Res zabavna in poučna igra,tako za otroke in odrasle.

    OdgovoriIzbriši